Willem Zijlstra: Roofvisgids Friesland

Willem Zijlstra: Roofvisgids Friesland

Door mijn interesse voor alles wat onder water leeft ben ik al op jonge leeftijd begonnen met sportvissen. Het in de natuur zijn en alles eromheen is dan ook mijn grootste passie. Het bestuderen van vogels en dan met name de roofvogels, maar ook het aanwezige wild in het veld, is wat mij naast het vissen het meest bezighoud. Tijdens het vissen zult u zich dan ook niet vervelen, alles wat zich in en om het water laat zien is prachtig.

spro-wobshad-1

Ik vis al meer dan 20 jaar op roofvis; zowel op snoek, baars en snoekbaars vanaf de oever én vanuit mijn boot. Vanaf mijn woonplaats midden in de prachtige gemeente Sud-West Fryslan, liggen de meren en uitgestrekte vaartenstelsels binnen handbereik. Vanuit deze omgeving is het dan ook dat ik de verschillende vistechnieken in de praktijk breng.

Specialiteit:cropped-DSC_0030.jpg

Mijn specialiteit is het vissen met kunstaas, pluggen, shads, spinnerbaits etc en verder ben ik me ook steeds meer gaan specialiseren op het vissen met natuurlijk aas zoals voorns, bleitjes en de verschillende soorten zeevis. Het vissen met doodaas vanaf de kant of vanuit de boot, vissen met een dood aasvisje op de fireball of een combinatie hiervan is een mijn favoriete technieken.

 

Een andere techniek waarin ik me gespecialiseerd heb is het vissen met de pen op snoekbaars. Het weglopen van de dobber blijft voor mij een moment dat moeilijk is te beschrijven. Ook op deze dressuurdoorbrekende manier kan er desgewenst gevist worden, de keuze is aan u.

Artikelen:

Verder schrijf ik artikelen voor verschillende bladen, zoals Dé Roofvis en Rovers maar ook voor diverse websites. Ook ben ik member van de PFC Pike Figher Club van Spro en werk ik mee aan het testen en promoten van mijn favoriete hengelsportmerk Spro.

Boek nu