SPRO Special Force

Afgelopen jaar introduceerde SPRO de Special Force hengels; een serie waaraan Henk Simonsz met overtuiging zijn naam verbonden heeft. Dan mag je ervan uitgaan dat je hier met kwaliteit te maken hebt. Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen ik voor het eerst met de 1.90 meter lange, tweedelige Special Force BC (reeluitvoering) het water op ging.


Een serie waaraan Henk Simonsz met overtuiging zijn naam verbonden heeft.

Nog altijd zullen de meeste verticaalvissers een voorkeur hebben voor een hengel met molen, zeker als het op een zo subtiel mogelijke aasaanbieding aankomt. Toch vind ik een baitcasteruitvoering in sommige omstandigheden duidelijk te prefereren. Bijvoorbeeld tijdens het snellere verticalen of backtrollen waarbij je direct moet kunnen inspelen op veranderende waterdieptes.

Signalement
Zoals alle hengels uit de Special Force-serie is ook dit stokje gemakkelijk te herkennen aan het glanzend azuurblauwe onderdeel, wat overloopt in mat zwart. Zowel de negen geleideogen waarmee de blank voorzien is als de triggergreep zijn van de allerbeste Fuji-kwaliteit.


Kwaliteitshengels met gelijke componenten.

Wat bij het hanteren van de hengel meteen opvalt, is dat hij bijzonder prettig in de hand ligt vanwege de ergonomische vorm. Deze is verkregen door de diameter van de kwaliteitskurken handgreep in de richting van de triggergreep in diameter te laten toenemen. Dit maakt een solide greep mogelijk; heel wat anders dan de dunne priegelgrepen die je tegenwoordig op menig hengel tegenkomt.


Solide greep die direct lekker in de hand ligt.

Ook aan de details is gedacht. Zo heeft de Special Force een vast (niet opklapbaar), dundradig verkasoogje aan de rechterzijkant van de blank, net boven de handgreep. Uiteraard staat op de hengel ook het aanbevolen ‘werp’gewicht te lezen: 7-28 gram. Jigkopjes van rond de 20-25 gram zijn er optimaal mee te vissen; elke verandering in bodemverloop of -hardheid is er feilloos mee af te lezen. Ook een zwaardere kop van 35 gram – door ons vaak gebruikt bij het backtrollen en snelle diagonalen – laat zich nog prima vissen aan de Special Force BC.


Uiterst gevoelig en snel zonder dat het ten koste gaat van het drilplezier.

Actie
De Special Force BC beschikt over een heerlijk snelle, pittige actie. Toch blijkt het topdeel bij de dril van een gemiddelde vis zeker niet hard te zijn. Persoonlijk vind ik dat erg prettig. Je wilt toch optimaal plezier beleven aan het vangen van elke vis, toch? En als je het aan de stok krijgt met een echte kneiter, heeft de hengel echt nog voldoende reserves in de ruggengraat om de vis te temmen en veilig in het net te krijgen.


Optimaal plezier met indrukwekkende kwaliteit.

Kortom, de special Force BC biedt voor de sportvisser die graag de snoekbaarzen belaagt door middel van verticalen, (licht) backtrollen en diagonalen, een indrukwekkende kwaliteit voor een alleszins vriendelijke prijs!

Wilfred van Nunen

Voor meer infomatie over de Special Force BC, klik http://www.spro.eu/NL_NL/category/hengels/roofvis/special-force/special-force-spin-bc-190.html

Voor meer informatie over een Reel voor op je Special Force klik Hier

Dit vind je misschien ook leuk...