SPRO Pike Trolling Float

In het voor- en najaar sleep ik graag met natuurlijk aas. De roofvis is vlak voor de winter bezig met reserves op te slaan en in het voorjaar, als ze net klaar zijn met de paai, moeten de reserves wederom aangevuld worden. De vis ligt nu niet meer zo geconcentreerd als in de winter, vandaar dat ik ze graag trollend opzoek.

Gesleept gevangen met de SPRO Pike Trolling Float

Vaak blijkt dit een zeer effectieve manier van vissen. Vooral in het begin van de zomer loop je in de avonduren nogal eens tegen een verrassing aan. Roeiend of met behulp van een elektromotor is dit puur genieten vanwege de rust en stilte op het water.

De lijn komt in een hoek van 45 graden uit de dobber

Wanneer ik ga slepen met natuurlijk aas maak ik graag gebruik van de Pike Trolling Float. Deze nieuwe dobber van SPRO is verkrijgbaar in 2 gewichten: 25 en 35 gram. Zo kun je ook de grotere aasvissen op de juiste wijze aanbieden.

De Pike Trolling Float is een robuust uitgevoerde dobber die tegen een stootje kan. Doordat de lijn onder een bepaalde hoek uit de dobber komt, zal deze nooit afglijden richting de aasvis. Je hoeft je dus nooit druk te maken of je wel op de diepte vist die jij op dat moment hebt ingesteld door middel van de stopper op de lijn. Ook dit model is weer voorzien van een felle oranje kleur, dus ook al vis je wat verder van de boot, de beetregistratie blijft optimaal.

Probeer in het voorjaar, ’s avonds eens vlak onder de kant te slepen

Ik zet de dobber onder andere op de volgende manier in. Nadat ik een stopper op de lijn heb geschoven die de diepte gaat bepalen waarop ik sleep, volgt een kraaltje en daarna de Pike Trolling Float. Hierna komt het lood.

Ik vis op deze manier het liefst met vrij schuivend lood zodat de snoek of snoekbaars lijn kan nemen zonder al te veel weerstand te voelen. Hierna maak ik een onderlijn waar ik meestal op het eind een fireball aan hang om de aasvis goed in balans te houden. Wanneer de aasvis wat groter is plaats ik aan beide zijden een stinger voor een optimale inhakingskans. Klaar voor actie!

Actie met de SPRO Pike Trolling Float

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie