SPRO The Fuzz bodemmontage

Wanneer ik gebruik maak van een bodemmontage in combinatie met natuurlijk aas, dan wil ik ook dat mijn takel, waar de aasvis in hangt, er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Wanneer een snoek een paar keer gevangen is op een sardine zal hij een volgende keer wel even langer nadenken alvorens deze aasvis weer te pakken. Ik heb sterk de indruk dat ook op het vissen met doodaas dressuur ontstaat. Wateren waarop we met een sardine altijd vis vingen bleven nagenoeg visloos, maar met een ‘gewone’ voorn als aas pakten we toch weer vis.


Een The Fuzz slachtoffer.

Om een stukje van dat dressuur op te heffen, heb ik geprobeerd om een zo natuurlijk mogelijk uitziende takel te maken. The Fuzz-artikelen van Strategy, oorspronkelijk bedoeld voor de karpervisserij, helpen mij hierbij een heel eind op weg. The Fuzz ziet er puur natuur uit wanneer het op de bodem ligt en zal bij de vis makkelijker argwaan wegnemen. Onder water zal het eruitzien alsof er een stuk afgestorven wier of waterplant ligt. Zelfs het lood kan ik hier op aanpassen. De bodemkleur is ook geen probleem; het Fuzz-materiaal is er in verschillende kleuren.


Tube en lood voorzien van ultieme camouflage.

Bij het maken van het onderlijnsysteem ga ik als volgt te werk: Ik begin met het maken van een takel. daarna pak ik de uiteinden van het FUZZ onderlijnensysteem en haal van beide kanten de stoppers eraf. Je zult zien dat het een soort siliconen slang is waar je met gemak iets doorheen rijgt omdat het hol is van binnen. Ik rijg hier het stuk staaldraad doorheen wat ik over heb, daarna maak ik aan het einde weer een wartel om deze aan de hoofdlijn te kunnen bevestigen. Wanneer je de stoppers eraf hebt gehaald en je bijvoorbeeld een stuk van het FUZZ heb afgeknipt, doe je even een druppeltje secondenlijm op de uiteinden zodat het draad om het slangetje niet verder afwikkelt.


Het uiteinde van de tube zonder stopper.


Na het monteren van de eerste dreg schuif je een stukje Fuzz Tube over het staaldraad en de tweede dreg kan gemonteerd worden.


Volledige takelcamouflage.
Om het geheel af te maken pakken we een stuk lood van hetzelfde FUZZ-materiaal en het systeem is compleet.


Dressuurdoorbrekend!


Succes!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie