SPRO ‘Fire Erie Jighead’

Door Willem Zijlstra

Nieuw in het assortiment bij SPRO is de Fire Erie Jighead. Deze nieuwe jighead is multifunctioneel inzetbaar voor de verschillende soorten visserijen met natuurlijk aas.


Ook snoekbaars is met deze montage prima te verleiden tot een aanbeet.

Dankzij de stand van de haak kan je een aasvis of zelfs een shad op perfecte wijze aanbieden aan de rovers. De Fire Erie Jighead is op diverse manieren inzetbaar, bijvoorbeeld met het slepen met een aasvis onder de dobber, backtrollend of verticalend. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden met dit veelzijdige stukje gereedschap.


In natuurlijke en fluo kleur.

Wanneer je de Fire Erie Jighead inzet met het slepen van een aasvis onder de dobber, dan zal hij ervoor zorgen dat de aasvis recht door het water zal gaan. Door de afgeplatte kanten ontstaat er een werveling langs de aasvis, die deze op een aantrekkelijke manier doet laten kantelen.


Aantrekkelijke presentatie dankzij de afgeplatte kanten.

Wanneer je gaat verticalen of backtrollen zal door de stand van de haak en de afgeplatte onderkant, de jighead op de juiste manier op de bodem worden gezet. Wat hierbij heel belangrijk is, dat je hem ook even kan laten stilstaan zonder dat het aas omvalt. Nog een handig aspect van de Fire Erie Jighead is het oogje aan de achterzijde; je kunt hier zelf de juiste stinger op plaatsen die jouw op dat moment het beste uitkomt.

TIP: Wanneer je een speldwartel op het oogje monteert, kun je naar hartenlust wisselen van stinger en hoef je jezelf niet te beperken tijdens een visdag.


Van de bodem geplukt…

De Fire Erie Jighead is in de volgende gewichten verkrijgbaar: 14, 21, 28 en 34 gram in de kleuren Natural Grey en Fluo Orange.

Succes!

Willem Zijlstra

Dit vind je misschien ook leuk...