Nieuw op roofvisseninfriesland : De FryskeStrjitteFiskers

Wie zijn wij,

 


Een stel fanantieke vissers die graag de stedelijke en industrieële omgeving opzoekt om vooral onze gestekelde rovers te vangen.Dit doen we zowel binnen als buiten onze provincie.Vanaf de kant of vanuit de bellyboot.

Wat ons vooral trekt om juist de stedelijke omgeving op te zoeken ipv de natuur, is omdat de grachten en kanalen genoeg mooie vissen bevatten.Of het nu gaat om mooie snoekbaarzen of de dikke baarzen, ze zwemmen er. Vaak in water wat door een heleboel mensen wordt gezien als visloos. Dit is ook te merken is als er een mooie vis boven water komt.Regelmatig krijgen we dan ook te horen dat ze niet wisten dat er vis zat,deze interactie met de toevallige passant word dan ook vaak vervolgt met de nodige uitleg over hoe en wat we aan het doen zijn.En als de vis dan ook gewoon weer word terug gezet leverd dit vaak positieve reacties op. Zo promoten we ook een beetje de hengelsport.
Of we nu licht bepakt vanaf de kant of vanuit de bellyboot vissen, we zijn vooral aan het dropshotten. Maar een licht loodkopje of plugjes kunnen soms ook voor mooie vangsten zorgen.

 

Via deze site willen we jullie graag op de hoogte houden van de verschillende technieken en vangsten.Of dit nu is van een wedstrijd of gewoon een dagje vissen.

Dit vind je misschien ook leuk...