HS Pro Series, ‘Deadbait Special’

Het is zaterdagavond en snel kijk ik nog even naar het weerbericht. -2°C geven de voorspellingen op en dat betekent de eerste nachtvorst. Samen met een straffe oostenwind en een heldere blauwe hemel met veel zon gaat het een mooie winterdag worden. Dat komt goed uit. Het plan is om met de hagelnieuwe ‘deadbait special’-hengels uit de Henk Simonsz Pro-serie op pad te gaan.


Op pad met de Henk Simonsz Pro-series.

Het zijn schitterend afgebouwde hengels waarvan één met een lengte van 3 meter, ideaal om dood aas mee te slepen vanuit de boot, en de ander met een lengte van 3,40m voor het vissen vanaf de oever. Deze Deadbait Special heeft een werpgewicht tot 130 gr en kan daarmee de aasvis gemakkelijk een groot aantal meters kan wegzetten. Perfect dus voor de visserij op een grotere afstand.


De 3,4m is goed voor vanaf de kant. Grotere afstanden zijn daarbij geen probleem. Maar vergis je niet in hoe dicht snoek soms onder de kant kan zitten!

Na het afstellen van de diepte en het bevestigen van de aasvis, zet ik de hengel in de steun. De aasvis in combinatie met een fireball zal zijn werk doen en de ‘Deadbait Special’ van 3m kan hier prima mee overweg. Waar ik heel blij mee ben is het grote topoog, voor mij een van de vereisten voor het vissen in de winter omdat deze minder snel dichtvriest. Tevens is het beter voor de doorvoer van de lijn en het stuitje waarmee je je dobber op diepte houdt. Daarmee zorg je ervoor dat je aas op de juiste diepte zal worden aangeboden.


De 3m is perfect voor slepen vanuit de boot.

Na een aantal meters haken we de eerste vis. Wat mij opvalt tijdens de dril is dat de body van de hengel de klappen goed op en soepel opvangt. Het gewicht van de hengel is tevens superlicht voor zijn lengte en geniet een mooie parabolische actie. Hierdoor wordt de vis zonder problemen geland en ga ik op zoek naar het volgende slachtoffer. Het blijkt een taaie dag te zijn, met slechts 3 aanbeten gaat de ochtend aan me voorbij.

Tijdens een kleine pauze neem ik de tijd om de hengel eens nader te bekijken. Qua afwerking ziet het er allemaal strak uit. Het kurken handvat ligt erg lekker in de hand en is bij de 3,40m-versie iets langer voor meer steun en grip bij het drillen van de vis. De blauwe kleur is opvallend en kenmerkend voor alle hengels uit de HS Pro Serie. De ogen en molenhouder zijn van topkwaliteit, en passen perfect in het totaalplaatje.


Hier doen we ’t toch allemaal voor?!

Ik kan alleen maar concluderen dat deze hengels een toevoeging zijn voor de doodaasvisser. Qua prijskwaliteitverhouding gaan deze hengels, en de HS Pro Series in zijn geheel, je zeer zeker niet teleurstellen. Ik weet zeker dat dit een hengel is waar je veel plezier aan zult gaan beleven!

Meer info vind je HIER

Willem Zijlstra

Dit vind je misschien ook leuk...