Floating Flapper: Drijvende Verleider

Floating Flapper: Drijvende Verleider

Door Wilfred van Nunen

Na de méér dan enthousiaste ontvangst van de Giant Flapper is er goed nagedacht over een variant op dit concept. Dit heeft geleid tot de ‘geboorte’ van de Floating Flapper. Met zijn 11 cm. klein van formaat, maar groot in vangkracht en veelzijdigheid. Als het om een extra langzame en ondiepe presentatie aankomt, of wanneer je boven een weelderig plantenbed wilt vissen, dan is een drijvend kunstaasje vaak in het voordeel


De aanbeten op de Floating Flapper zijn ronduit spectaculair!

Vaak genoeg komt het voor dat een kunstaasje nét iets te diep loopt, waardoor het vuil pakt. Soms is dat op te vangen door de hengel hoog te houden of door het kunstaas net wat sneller te vissen, maar dat komt de vangkracht lang niet altijd ten goede. Welnu: de Floating uitvoering op een kopje van 3, 5 of 7 gram is met veel meer gemak ondiep en langzaam te voeren. Met name in de koudere periode is dat nogal eens de sleutel tot succes!


De Floating Flapper leent zich ook uitstekend voor de Cheburaschka-techniek

De Floating Flapper leent zich ook uitstekend voor de Cheburaschka-techniek, waarbij de haak niet in de loodkop gegoten is, maar er middels een clip er achter bungelt. Iedere keer als het loodgewichtje op de bodem rust, zal de Floating Flapper als een zoetwaterkreeftje rechtop gaan staan. Vooral baarzen zijn daarmee goed gek te maken! Overigens heeft ook de Floating Flapper maar een beetje beweging nodig om te flapperen. Net als de standaard uitvoering zijn de sikkeltjes namelijk voorzien van een minuscuul opstaand randje, wat extra water ‘pakt’.


Multifunctioneel inzetbaar, voordelig en… betrouwbaar!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de Floating Flapper echt in de oppervlakte te vissen. Dan komt het drijvende karakter optimaal tot zijn recht! Op een weedless offset-haak gestoken kun je ‘m met een gerust hart tussen de rietstoppels of het fonteinkruid werpen, zonder angst om meteen vast te raken.

Juist tussen die stoppels en planten liggen de nodige snoeken in hinderlaag te wachten op een prooi. Dat kan een visje zijn, maar evengoed een kikker. En laat de Flapper daar met zijn beweeglijke dubbelstaart nu veel gelijkenis mee hebben! De aanbeten op een oppervlakteaasje als een aldus geviste Floating Flapper zijn ronduit spectaculair! Kortom: De Floating Flapper is in een mooie variëteit aan kleuren een welkome nieuwe telg in een reeds bekende familie!

Voor meer informatie over de Floating Flapper, klik Hier

Dit vind je misschien ook leuk...