Doodaas slepen onder de dobber

Doodaas slepen onder de dobber 

Afgelopen vrijdag een visdag gepland met Ate. Doodaas slepen onder de dobber en daarna nog een paar uurtjes statisch vanuit de boot en vanaf de kant. Het weer leek mee te zitten, niet te koud en een beetje bewolkt met zo nu en dan wat zonneschijn, ideale omstandigheden.

Slepen met dode aasvissen in combinatie met de dobber en een fireball, is voor mij dé manier om in dit jaargetijde achter de snoeken aan te gaan. De herfstachtige omstandigheden, de wereld die rood en geel kleurt, prachtig !

Op zoek naar de scholen aasvis !

Aangekomen op de stek bleek het water mooi helder, alleen waaide de wind net uit de verkeerde hoek, schuin op de boot wat het sturen er niet makkelijk op maakt met een lichte aluminium boot. Gelukkig hebben we daar de fronttroller voor die het grootste gedeelte van dit probleem oplost, ideaal !

Wanneer we de eerste vissen op de fireball monteren hebben we er beide een goed gevoel bij , zin in vandaag ! ik monteer een voorn en een horsmakreel en Ate ook een horsmakreel. We hebben wel haring en sardine’s bij ons, maar die zijn vaak te zacht en scheuren van de fireball af tijdens het slepen, een horsmakreel daarentegen kan veel hebben en heeft een taaie huid. Onder de eerste brug is het gelijk raak, een mooie snoek heeft de voorn gepakt. Dit geeft hoop.

De eerste komt binnen 

website-4

Mooi getekende snoek !

 

Na het vinden van de aasvis op de dieptemeter, maken we een paar driften op deze stek. Na 2 keer wordt wéér de voorn gepakt. Deze aasvis is duidelijk favoriet vandaag. Een schitterende dril volgt en een paar minuten later glijd de snoek in het schepnet. Ze zijn niet heel groot vandaag maar ze zijn schitterend getekend. Zoals wel vaker in de herfst / winter is het bijtuurtje voorbij en gaan we richting de lunch, tijd voor een lekker broodje hamburger.

Even wat warms 

De aasvis gaat nu statisch op de bodem en op een andere hengel komt een aasvis die we laten driften op de wind. Helaas levert dit vandaag geen vissen op maar een kreeft. Het komt steeds vaker voor dat we deze exoten vangen tijdens het doodaas vissen, hetzelfde geld voor de wolhandkrab.

Doodaas op de bodem 

Kreeft op de aasvis 
Omdat we nog een voorn over hebben besluiten we weer in de boot te stappen en nog een drift te maken. Dit loont, na de 3e drift gaat de dobber onder en begint mijn baitrunner te lopen. Paar seconden wachten en aanslaan, hangen !

Hangen !

En binnen !

20161028_100240

De laatste vandaag 

Dit blijkt de laatste snoek van vandaag , we varen terug en komen nog een terras tegen wat open is. Hier sluiten we de dag af met een bittergarnituurtje onder de warme terraskachel.

Op naar de volgende !!

Voor meer info over het vissen met natuurlijk aas: 

Vissen met natuurlijk aas

Dit vind je misschien ook leuk...