AXE Spin ‘French Blade’

Door Yvo Bindels

Een eenvoudiger en doeltreffender kunstaas voor snoek of baars op kleinschalig water dan een spinner bestaat er wellicht niet. Vis ik in poldersloten, vijvers of ander niet al te diep stilstaand water, dan zul je in mijn tackle box altijd wel een exemplaar aantreffen. Sinds dit seizoen is dat de nieuwe AXE Spin French Blade.


De AXE Spin French Blade is verkrijgbaar in attractieve, vangende kleuren.

De AXE spinner is namelijk vervaardigd uit hoogwaardig kwaliteitsmateriaal en verkrijgbaar in aantrekkelijke en vangende kleuren. Het blad is er een van het French Blade-type, waardoor er flink wat waterverplaatsing is en er dus veel wervelingen veroorzaakt worden. Het zijlijnorgaan van snoek kan deze trillingen goed waarnemen. Dat is waarschijnlijk de verklaring voor de enorme vangkracht van dit type spinners.


De spinner veroorzaakt met z’n Frecnh Blade flink wat vibratie…


…die door de snoek met zijn zijlijn-orgaan niet onopgemerkt blijft!

Ondanks het verzwaarde spinnerlijf is de spinner eenvoudig hoog door het water te vissen vanwege de vele waterverplaatsing. Door de rechtlijnige en niet al te snelle gang door het water zal een snoek de spinner maar zelden missen. De bloedscherpe en sterke Gamakatsu Treble 13 NS zorgt daarnaast voor een optimale haking.

Yvo Bindels

Benieuwd welke kleuren de AXE spinners verkrijbaar zijn? Hier

Dit vind je misschien ook leuk...